Ta witryna wykorzystuje ciasteczka (ang. cookies). Przeglądając tę witrynę lub klikając na przycisk ZGADZAM SIĘ, akceptujesz wykorzystanie ciasteczek. Więcej informacji o ciasteczkach znajdziesz tutaj.
ZGADZAM SIĘ

Polityka prywatności

CO TO SĄ CIASTECZKA?

Ciasteczka (ang. cookies) – są to małe pliki tekstowe, przesyłane do komputera, telefonu, tabletu lub innego urządzenia używanego przez odwiedzającego stronę internetową, za pośrednictwem którego witryna rozpoznaje urządzenie odwiedzającego. Informacje gromadzone przez te pliki pomagają mierzyć skuteczność reklamy i wyszukiwania w Internecie, a także łatwiejsze zrozumienie zachowań konsumenckich i analizę trendów.

Z JAKICH CIASTECZEK KORZYSTAMY?

  • Obowiązkowe pliki cookies są wykorzystywane przez witrynę internetową, w celu umożliwienia użytkownikowi przeglądania i korzystania z funkcji witryny, takich jak zapamiętywanie informacji wprowadzanych w formularzach, gdy użytkownik przechodzi z jednej strony na drugą podczas sesji przeglądania. Bez ściśle obowiązkowych plików cookies nie byłoby możliwe świadczenie niektórych usług internetowych, a strona nie działałaby tak sprawnie, jak powinna. Te pliki cookies nie zbierają żadnych informacji do celów marketingowych i nie wiedzą, jakie inne strony internetowe były odwiedzane.
  • Analityczne pliki cookies gromadzą informacje o korzystaniu z witryny i pomagają usprawnić działanie witryny oraz są wykorzystywane do przygotowania analizy statystycznej stron odwiedzanych przez użytkownika. Na przykład analityczne pliki cookies mogą pokazywać liczbę stron odwiedzonych przez użytkownika w witrynie. Również analityczne pliki cookie pomagają rejestrować błędy w witrynie, niedostępne strony. Analityczne pliki cookies nie zbierają danych osobowych od użytkowników: wszystkie informacje zebrane przez te pliki są zbiorcze i anonimowe. Dane te można wykorzystać do optymalizacji naszych stron i ułatwienia ich przeglądania.
  • Marketingowe pliki cookies służą do wyświetlania bardziej interesujących i trafnych reklam lub ograniczenia liczby wyświetleń tej samej reklamy. Te pliki mogą być używane do śledzenia tego, co użytkownik zobaczył / przeczytał na stronie. Są również wykorzystywane do pomiaru skuteczności kampanii.
  • Pliki cookies ustawień. Ze względu na ustawienia plików cookies witryna zapisuje informacje, które wpływają na funkcjonowanie i wygląd witryny, na przykład w wybranym języku lub regionie, w którym się znajduje się użytkownik.

Korzystanie z tych plików cookies nie powoduje gromadzenia informacji, które mogą zidentyfikować tożsamość użytkownika. Wszystkie informacje zebrane za pomocą tych plików cookies są anonimowe.

SZCZEGÓŁY WYKORZYSTANIA CIASTECZEK (COOKIES)

Nazwa pliku cookies

Cel

Data wygaśnięcia

_gid

Rejestrowany jest unikalny identyfikator (ID), który służy do generowania statystyk, gdy użytkownik korzysta z witryny.

Klikany link. / Sesja

_ga

Zbiera informacje o zachowaniach użytkowników na stronie i służy do przechowywania informacji statystycznych.

Pierwsze odwiedziny na stronie /
2 lata

qtrans_front_language

Plik funkcjonalny – zapisuje język strony wybrany przez użytkownika

Pierwsze odwiedziny na stronie / 1 rok

_ym_isad

Statystyczny plik cookies – zbiera informacje o ruchu na stronie. Uzyskane dane są używane do generowania raportów i do udoskonalania strony

Od wejścia na stronę / 25 godzin

_ym_visorc

Wymagany plik cookies – służy do zbierania informacji statystycznych o ruchu na stronie. Dane te służą do generowania raportów i ulepszania witryny.

Od wejścia na stronę / Sesja

_ym_d

Plik statystyczny – zbiera informacje o ruchu na stronie.

1 rok

_ym_uid

Plik statystyczny – zbiera informacje o ruchu na stronie. Uzyskane dane są używane do generowania raportów i do udoskonalania strony.

Od wejścia na stronę / 2 lata

_dc_gtm_#

Zbieranie danych używane przez „Google analytics“ (bez możliwości identyfikacji użytkownika).

Do końca przeglądania /  1 sesja

_gat

Plik cookie do zbierania ruchu na stronie

Od momentu wejścia na stronę / 8 godz.

JAKIE INFORMACJE ZBIERAMY?


Możemy zbierać, przechowywać i wykorzystywać poniżej przedstawione rodzaje informacji:

  • informacje o komputerze oraz o odwiedzinach na tej stronie i korzystaniu z tej witryny (w tym adres IP, lokalizacja geograficzna, typ przeglądarki, miejsce, w którym nastąpiło przekierowanie, czas trwania wizyty i liczba odsłon strony);
  • informacje, które nam przekazujesz w celu subskrybowania naszych serwisów internetowych, e-maili i / lub biuletynów;
  • wszelkie inne informacje, które do nas przesyłasz.

KORZYSTANIE Z DANYCH OSOBOWYCH


Dane osobowe podane na tej stronie będą wykorzystywane do celów określonych w niniejszej Polityce prywatności lub w odpowiednich częściach tej witryny. Możemy wykorzystywać Twoje dane osobowe w następujących celach:

  • administrowanie witryną;
  • poprawianie jakości przeglądania witryny, przez dostosowywanie jej do indywidualnych potrzeb;
  • wysłanie wiadomości e-mail za zgodą użytkownika; możliwość prenumeraty naszego biuletynu, który może Cię zainteresować (z prenumeraty można zrezygnować w dowolnym momencie, wystarczy nas o tym poinformować);
  • dostarczanie stronom trzecim informacji statystycznych o naszych użytkownikach, ale te informacje nie będą wykorzystywane do identyfikacji poszczególnych użytkowników;

Bez Twojej wyraźnej zgody nie będziemy przekazywać Twoich danych osobowych stronom trzecim w celach marketingu bezpośredniego.

STRONY INTERNETOWE OSÓB TRZECICH

Pamiętaj, że nasi partnerzy reklamowi mogą również używać własnych plików cookies, których nie możemy kontrolować.


JAK WYKASOWAĆ / WYŁĄCZYĆ CIASTECZKA?


Chcemy podkreślić, że Twoja zgoda może zostać w dowolnym momencie anulowana poprzez zmianę ustawień przeglądarki internetowej i usunięcie zapisanych plików cookies. Jednak blokowanie wszystkich plików cookies negatywnie wpłynie na możliwość dostępu do wielu stron internetowych, w tym tej.
Można wykasować / wyłączyć pliki cookies, klikając na poniższe linki:

Więcej szczegółowych, niezależnych informacji na temat plików cookies, ich wykorzystania i opcji rezygnacji znajdziesz na stronie www.AllAboutCookies.org.
Aby skontaktować się z nami w razie jakichkolwiek pytań dotyczących niniejszej Polityki prywatności lub przetwarzania danych osobowych w dowolny sposób można:

  • pisać e-mail na adres: info@lynukelias.lt
  • dzwonić – nr tel.: +370 620 49351
  • pisać na adres: Vilniaus al. 13, Druskininkai LT-6611z

Jeśli uważasz, że niewłaściwie przetwarzamy dane osobowe i nie spełniamy obowiązujących przepisów UE i litewskiego prawa, masz prawo zwrócić się do Głównego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych (Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją – https://www.ada.lt/).

PRZEGLĄDAJĄC NASZĄ WITRYNĘ, AKCEPTUJESZ WYKORZYSTANIE CIASTECZEK W TWOIM KOMPUTERZE LUB INNYM URZĄDZENIU I PRZYZNAJESZ, ŻE ZAPOZNAŁEŚ I ZGADZASZ SIĘ Z PRZEDSTAWIONĄ POLITYKĄ PRYWATNOŚCI ORAZ NA WYKORZYSTANIE TWOICH DANYCH OSOBOWYCH DO CELÓW MARKETINGU BEZPOŚREDNIEGO.